Postavitev Geocaching točk

Člani ekipe:
Jan Rudež, Nejc Rudež, Timotej Bezgovšek
Označi obravnavano področje:
Podjetništvu in turizmu privlačna občina

Ob pohodnih poteh in na turističnih točkah postavitev večjega števila Geocaching zakladov. S tem se bo povečala obiskanost občine, predvsem turističnih točk in pohodnih poti. Uporaba aplikacije bo privabila predvsem mlade in družine z otroki. Zakladi bodo postavljeni na točkah, kjer se bo lahko v ponudbo vključevala tudi lokalna kulinarika (planinske koče, turistične kmetije).

Namen projekta:
Z izvedbo ideje želimo doseči večjo vključenost občine Šentjur v mednarodno znano aplikacijo z več kot 10 milijoni prenosov, zakladi skriti v več kot 191 državah. Z izvedbo projekta se bo izboljšalo: povečanje turističnega obiska; večja prepoznavnost lokalnih turističnih točk, turističnih kmetij in ponudnikov storitev; aktivno preživljanje prostega časa družin.
Motivacija za uresničitev projekta:
Z izvedbo projekta želimo doseči večjo vključenost občine Šentjur v mednarodno znano aplikacijo in povečati prepoznavnost lokalnih turističnih točk.
Lokacija in predviden začetek in zaključek projekta:
Projekt bo izveden pozno poleti oz. do konca septembra 2022, na lokacijah dogovorjenih z ustreznimi lokalnimi službami in organizacijami.
Komu je projekt namenjen:
Projekt je namenjen vsem starostnim skupinam, predvsem pa velik potencial vidimo v kakovostnem preživljanju prostega časa (spoznavanje znamenitosti, rekreacija) mladih in družin z otroki. Namenjen je tudi vsem obiskovalcem občine.
Aktivnosti projekta:
- Pregled terena z ekipo - uskladitev predlogov lokacij z lokalno skupnostjo - nabava ustreznih embalaž (zakladov) - oprema zakladov in nadgradnja vsebine zakladov z vpisom lokacije/znamenitosti - uskladitev z odgovornimi za aplikacijo v Sloveniji - namestitev zakladov na terenu - vnos lokacij v sistem Geocaching - oglaševanje projekta v lokalnem okolju in širše
Pričakovani rezultati in učinki projekta:
Z izvedbo projekta se bo izboljšalo: povečanje turističnega obiska; večja prepoznavnost lokalnih turističnih točk, turističnih kmetij in ponudnikov storitev; aktivno preživljanje prostega časa družin.
Stroški izvedbe projekta:
Nabava škatlic- zakladov: 20kom. x 20,00 € = 400,00 € Vsebina zaklada (potrošni material): 100,00 € Skupaj: 500,00 €
Prostor za dve fotografiji:
:
Prostor za video:
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Projekti 2022
Helena Mladi

Uredimo svoj kraj

Ohraniti in izboljšati želimo izgled javnih površin v Dolgi Gori ter poskrbeti, da so v dobrem stanju, da služijo krajanom.

Še več »
Projekti 2022
Mladi Šentjur

Bodi-Ti

S projektom želim lokalni skupnosti pripomoči na področju zdravja in soočanja s stresom. Predstaviti želim različne tehnike sproščanja-joga plesa, čuječnost, meditacijo in vizualizacijo. Za sprostitev in druženje pa želim izvesti tudi akustični večer.

Še več »
Projekti 2022
Helena Mladi

Mladi za mlajše

Med poletnimi počitnicami bomo obiskali 6 krajevnih skupnosti in z različnimi igrami in aktivnostmi popestrili počitniški dan otrokom in najstnikom, ki se nam bodo pridružili.

Še več »

Kontaktiraj nas:

Mladinski center Šentjur
Mestni trg 2, 3230 Šentjur

Razvojna agencija Kozjansko, OE Mladinski center Šentjur © 2021. Vse pravice pridržane.

Pravilnik o zasebnosti in uporabi osebnih podatkov  | Piškotki

Skip to content