Najstniški teden

Člani ekipe:
Zala Gunzek, Nika Zabukovšek
Označi obravnavano področje:
Povezana, ljudem prijazna in varna občina

Organizirati želimo počitniški teden za najstnike, kjer se bodo spoznavali, zabavali in preizkušali v različnih aktivnostih, s pomočjo katerih bodo razvijali komunikacijske veščine, ročne spretnosti, motoriko, urili možgane v različnih izzivih ter aktivno preživljali zadnje dni pred začetkom novega šolskega leta.

Namen projekta:
Namen projekta je ponuditi najstnikom tedenski program aktivnosti, kamor se lahko vključijo in se družijo s svojimi vrstniki. Osrednja tema bo aktivno preživljanje prostega časa, spodbujanje druženja in pridobivanje novih izkušenj.
Motivacija za uresničitev projekta:
Želimo si ponuditi mladim več raznolikih aktivnosti in jim omogočiti, da prestopijo prag cone udobja, kljub temu pa so še vedno v varnem okolju, ki ga poznajo. Same pa želimo pridobiti izkušnje priprave in izvedbe dela z mladimi.
Lokacija in predviden začetek in zaključek projekta:
Mestna skupnost Šentjur, mladinski prostor Aktivator, od 22. 8. do 25. 8. 2022, med 9:00 in 14:00 uro.
Komu je projekt namenjen:
Projekt je namenjen najstnikom od 13 do 18 let.
Aktivnosti projekta:
Oblikovale in pripravile bomo podroben program izvedbe aktivnosti po dnevih (od spoznavnih iger, energizerjev, skupinskih iger, različnih izzivov in delavnic razvijanja različnih spretnosti). Naredile seznam potrebnega materiala, pripravile aktivnosti in igre, ki jih bomo izvajali. Kontaktirale bomo gostince pri katerih bomo imeli malico in se dogovorile za izvedbo aktivnosti izven mladinskega prostora. Pripravile bomo obvestila za najstnike ter jih razposlale po družbenih omrežjih. Animirale in obveščale bomo mlade.
Pričakovani rezultati in učinki projekta:
15 najstnikov bo preživelo zadnji počitniški teden v druženju in spoznavanju vrstnikov. Povečanje socialne mreže mladih, razvoj motoričnih spretnosti in znanj za vsakodnevne življenjske aktivnosti.
Stroški izvedbe projekta:
Material in izvedba kemijskih poskusov - 50,00 € Vozovnice za vlak - 18 oseb (1,90 €/osebo) - 34,20 € Karting v Celju - 18 oseb (11,00 €/osebo) - 198,00 € Lokostrelstvo - 200,00 € Snack in malica za štiri dni - 200,00 € Skupaj: 682,20 €
Prostor za dve fotografiji:
:
Prostor za video:
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Projekti 2022
Helena Mladi

Uredimo svoj kraj

Ohraniti in izboljšati želimo izgled javnih površin v Dolgi Gori ter poskrbeti, da so v dobrem stanju, da služijo krajanom.

Še več »
Projekti 2022
Mladi Šentjur

Bodi-Ti

S projektom želim lokalni skupnosti pripomoči na področju zdravja in soočanja s stresom. Predstaviti želim različne tehnike sproščanja-joga plesa, čuječnost, meditacijo in vizualizacijo. Za sprostitev in druženje pa želim izvesti tudi akustični večer.

Še več »
Projekti 2022
Helena Mladi

Mladi za mlajše

Med poletnimi počitnicami bomo obiskali 6 krajevnih skupnosti in z različnimi igrami in aktivnostmi popestrili počitniški dan otrokom in najstnikom, ki se nam bodo pridružili.

Še več »

Kontaktiraj nas:

Mladinski center Šentjur
Mestni trg 2, 3230 Šentjur

Razvojna agencija Kozjansko, OE Mladinski center Šentjur © 2021. Vse pravice pridržane.

Pravilnik o zasebnosti in uporabi osebnih podatkov  | Piškotki

Skip to content