Za projekt Zasij prejeli mednarodno nagrado Young Faces, Young Spaces Award 2023

15. junija 2023 je projekt Mladinskega centra Šentjur »Rise and Shine« v Berlinu prejel veliko nagrado Young Faces, Young Spaces Award, ki nagrajuje kreativno sodelovanje mladih pri sooblikovanju okolja v katerem živijo.

Podelitev nagrade je potekala na festivalu Creative Bureaucracy v Berlinu. Nagrado podeljuje neprofitna fundacija Hertie Foundation, ki podpira predanost skupnosti in ponuja priložnosti za izobraževanje. Znotraj organizacije deluje posebno področje, ki se osredotoča samo na vključevanje mladih in v sklopu tega vsako leto podeljujejo nagrado za izjemne projekte, ki vključujejo mlade. Letošnji zmagovalec je naš projekt »Rise and Shine«.

Za nagrado je bilo nominiranih več projektov iz desetih držav. Projekt Rise and Shine je bil izbran, ker so bili mladi vključeni v celoten proces od načrtovanja, priprave in uresničevanja svojih idej, ki so jih izvedli v lokalni skupnosti.

Nagrado sta v imenu Mladinskega centra Šentjur v Berlinu sprejela Jan Rudež in Timotej Bezgovšek, člana ekipe »Postavitev Geocaching točk«, ki je v glasovanju za najboljši projekt prejela največ glasov.

Člana ekipe »Postavitev Geocaching točk« z nagrado Young faces, young spaces

Projekt »Rise and Shine« oziroma »Zasij!« je bil financiran iz evropskega socialnega inkubatorja Civic Europe. Uspelo nam je aktivno vključiti kar 50 mladih, posredno pa je pri projektu sodelovalo več kot 200 občanov in občank, vseh generacij. Ena izmed dejavnosti projekta je spodbujanje mladih, da sami prepoznajo probleme in izzive v lokalni skupnosti in s svojim kreativnim pristopom poiščejo ustrezne rešitve zanje. Svoje ideje so mladi predstavili na spletni strani Zasij, kjer je potekalo tudi glasovanje za naj idejo. Naslednji korak je bil konkretno načrtovanje projektov, pri tem pa je bilo pomembno tudi razmišljanje o financah. Mladi so za izvajanje projektov prejeli sredstva in projekte tudi izvedli.

Na projekt smo zelo ponosni, zato smo bili ob prejemu nagrade še posebej počaščeni.

Članek o našem projektu v angleščini – https://creativebureaucracy.org/young-faces/

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Kontaktiraj nas:

Mladinski center Šentjur
Mestni trg 2, 3230 Šentjur

Razvojna agencija Kozjansko, OE Mladinski center Šentjur © 2021. Vse pravice pridržane.

Pravilnik o zasebnosti in uporabi osebnih podatkov  | Piškotki

Skip to content