Poletna in jesenska šola varstva okolja

Člani ekipe:
Anja Debeljak, Maša Leskovar

Izvedli smo 2 termina 3-dnevnih aktivnosti za otroke. Otroci so skozi interaktivne aktivnosti in igre spoznavali tematike kot so, varovanje okolja, podnebne spremembe in trajnostni razvoj, na njim primeren način.

Namen projekta je bil dvigovanje okoljske zavesti in empatije do narave, pri otrocih, na njim primeren in zabaven način. Poleg same okoljske note, tudi vzpodbuja otroke k druženju in kvalitetnemu preživljanju prostega časa s svojimi vrstniki. Prav tako se je krepil timski duh ter sodelovanje med udeleženci.

Aktivnosti, rezultati in učinki projekta, kaj je zdaj drugače, izboljšano - dodana vrednost:
Z otroki smo raziskovali okolje okoli nas, izvajali kemijske poskuse, se igrali in veliko ustvarjali. Za samo ustvarjanje smo uporabljali stvari, ki bi bile drugače zavržene ampak smo jim z ustvarjalnostjo dali novo namembnost. Otroci so spoznali nove stvari in so lahko preizkusili "kemijo v kuhinji", ki se ji starši zaradi nastale packarije izogibajo. Poleg tega pa so lahko prosto podajali mnenje glede naslovljenih tematik in izboljšali okoljsko zavest.
Kaj smo z izvedbo pridobili, spoznali, se naučili …:
Osebno, sem z izvedbo pridobila izkušnje glede vodenja skupine otrok različnih starosti, kako organizirati celoten dogodek, na kaj moram biti pozorna v prihodnjih aktivnostih. Otroci so me tudi naučili, da čeprav ne gre vse po načrtih lahko vseeno skupaj najdemo načine, da se zabavamo in vseeno dosežemo željeni učinek.
Prostor za dve fotografiji:
:
Prostor za video:
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Kontaktiraj nas:

Mladinski center Šentjur
Mestni trg 2, 3230 Šentjur

Razvojna agencija Kozjansko, OE Mladinski center Šentjur © 2021. Vse pravice pridržane.

Pravilnik o zasebnosti in uporabi osebnih podatkov  | Piškotki

Skip to content