Najstniški teden

Člani ekipe:
Zala Gunzek, Špela Tiselj, Nika Zabukovšek

Teden (22. – 25. 8. 2022) se je začel v Aktivatorju, kjer so udeleženci skozi zabavne spoznavne igre izvedeli marsikaj zanimivega o drugih, v igri ekipno risanje pa pokazali pravi timski duh. Dan se je nadaljeval z delavnico o neenakosti v družbi, kjer so mladi razmišljali o tem, kako se sami počutijo v sodobni družbi in kako jo lahko izboljšamo. Prvi dan se je zaključil sproščeno z igranjem družabnih iger.
Drugi dan so najstniki preživeli v Dramljah. Najprej so obiskali tamkajšnje zavetišče za male živali Zonzani, kjer jim je eden od zaposlenih predstavil delovanje zavetišča ter jim ga razkazal. Skupaj so nato na sprehod odpeljali psa Rudija. Tudi nadaljevanje dneva je bilo aktivno, saj so se mladi odpravili na krajši pohod do središča Dramelj, kjer so se v kulturnem domu okrepčali ter preostanek časa porabili za igranje skupinskih iger.
Sreda je bila za udeležence razburljiva, saj so se preizkusili v lokostrelstvu. Mentorja Borut in Miran iz lokostrelskega društva Šentlok sta najstnikom najprej predstavila zgodovino in teoretične osnove lokostrelstva, temu pa je seveda sledil še praktično del, v katerem so se mladi odlično izkazali.
Zadnji dan so se najstniki z vlakom odpravili v Celje, kjer so si najprej ogledali Tropsko hišo. Tam so poleg opazovanja živali tudi nahranili lemurja ter orjaško želvo, božali tenreka in v rokah držali sikajočega ščurka. Za zaključek razburljivega tedna pa je sledila še adrenalinska pustolovščina. Mladi so obiskali Karting center na strehi Citycentra Celje in se preizkusili v dirkanju.

Aktivnosti, rezultati in učinki projekta, kaj je zdaj drugače, izboljšano - dodana vrednost:
Teden je bil namenjen predvsem druženju in povezovanju najstnikov. Aktivnosti so spodbujale mlade k aktivnemu ter kvalitetnemu preživljanju prostega časa in jih ozaveščale o pomembnosti medsebojnega sodelovanja. Izvedba ideje je udeležencem omogočila odklop od tehnologije, pristen stik s sovrstniki in naravo, pri njih zmanjšala občutek osamljenosti in izboljšala njihove komunikacijske veščine. Projekt je na več načinov pomagal mladim, da se vključijo v lokalno skupnost ter razvijejo svoje potenciale. Prav tako pa je najstnikom omogočil, da svoj prosti čas preživijo aktivno, se pri tem zabavajo in spoznajo nove ljudi.  
Kaj smo z izvedbo pridobili, spoznali, se naučili …:
Mladinske delavke smo ugotovile, da se skozi tovrstne vrstniške aktivnosti mladi naučijo sodelovanja, vključevanja v lokalno skupnost in predvsem razvijajo svoje socialne veščine. Prav tako jim organizirane najstniške dejavnosti omogočajo, da svoj prosti čas preživijo aktivno in se umaknejo od elektronskih naprav.
Prostor za dve fotografiji:
:
Prostor za video:
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Kontaktiraj nas:

Mladinski center Šentjur
Mestni trg 2, 3230 Šentjur

Razvojna agencija Kozjansko, OE Mladinski center Šentjur © 2021. Vse pravice pridržane.

Pravilnik o zasebnosti in uporabi osebnih podatkov  | Piškotki

Skip to content