Zeleni otočki

Člani ekipe:
Doroteja Vehovar, Luka Knez Lazar, Zala Stožir
Kratek povzetek ideje:
Omogočili bi dostopnost kulinaričnih svežih zelišč in gob, ki jih občani po navadi nimamo doma, s tem bi popestrili jedi. Postavili bi manjše visoke gredice v okolici blokov, kjer bi posadili zelišča in kulinarinčne gobe.  

Naša ideja omogoča dostopnost zelišč in gob, ki ji nimamo vedno v domači kuhinji.  Občane ozavešča o zdravi prehrani in življenskem ciklu rastlin ter gob. Želimo si da bi idejo približali čim večji skupnosti. Ljudem želimo omogočiti in zagotoviti skupno rabo mini vrtičkov in s tem izboljšati njihove medsebojne interakcije in razširiti znanje o rabi rastlin in gob v kuhinji. Ciljna skupina so mimoidoči in občani. Prav tako želimo mladim ponuditi možnost sodelovanja pri izvedbi projekta, ter jih s tem tudi približati uporabi zelišč in gob, ter posledično razširiti obzorje na področju kulinarike.

Učinki predlagane ideje na skupnost, izbrano ciljno skupino, v primeru realizacije:
Učinek je večje zavedanje o uporabi zelišč in gob. Skupnost bi s tem izboljšala svoje kuhanje doma in se naučila izpopolniti okuse svojih jedi. Poglavitven učinek na skupnost je dostopnost teh zelišč in gob, ki jih mogoče ne morejo kupiti ali vzgojiti doma. Računamo na to, da bi ljude postali manj potrošniški in bi se bolj usmerili v lastno vzgojo zeliščnic in gob. Učinek je tudi povečati zavedanje o zdravilnih učinkih gob (znižanje holesterola, velika vsebnost beljakovin-posebno premerno za vegeteriance, vsebnost vitaminov in mineralov) in njihov pomen za okolje.
Prostor za dve fotografiji:
:
Prostor za video:
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Ideje 2022
Helena Mladi

Zdravje, zabava, druženje

Izvajanje delavnic Joge plesa. Želim vplivati na zdravo počutje posameznika ter jim omogočiti lažje soočanje s stresom. Razna predavanja, na temo čustvene inteligence, avtentičnosti, vrednot. Akustični nastopi (druženje, zabava).

Še več »
Ideje 2022
Helena Mladi

Mladi za mlajše

Izvajanje dopoldanskih aktivnosti za mlade po različnih krajevnih skupnostih, z namenom povezovanja, medsebojnega sprejemanja mladih. Vključili bi sodelovalne igre, ledolomilce, energizerje.

Še več »
Ideje 2022
Helena Mladi

Tabor na Prevorju

S tridnevnim taborom na Prevorju želimo omogočiti najstnikom, da aktivno in kvalitetno preživijo počitnice in svoj prosti čas, ob spodbujanju medsebojnega povezovanja.

Še več »

Kontaktiraj nas:

Mladinski center Šentjur
Mestni trg 2, 3230 Šentjur

Razvojna agencija Kozjansko, OE Mladinski center Šentjur © 2021. Vse pravice pridržane.

Pravilnik o zasebnosti in uporabi osebnih podatkov  | Piškotki

Skip to content